in

Petrolicious – 1953 Cadillac Ghia

Het verhaal van de 1953 Cadillac Ghia zou niet misstaan in een film. In de vroege jaren ’50 kocht de Aziatische royalty Aly Khan een Cadillac Ghia in een poging actrice Rita Hayworth te heroveren. Zij waren getrouwd geweest en volgens de legende was dit zijn laatste poging om Rita’s liefde voor zich te herwinnen.

Het werkte echter niet, ze gingen uit elkaar maar Hayworth mocht de auto houden. Rita verkocht de auto enige tijd later waarna deze verschillende eigenaren had. Het is niet bekend welke kleur de auto oorspronkelijk had maar toen het Petersen Auto Museum de Cadillac kocht van een Duitse verzamelaar was hij wit. Het museum besloot de auto in een donkere, rijkere kleur te spuiten zodat de prachtige body van carrosseriebouwer Ghia beter tot zijn recht komt.

De Ghia behoort nu tot de collectie van het Petersen Auto Museum en blijft daar voorlopig ook staan. Petrolicious mocht de auto echter uit de garage halen voor onderstaande video.

Video: Petrolicious – 1953 Cadillac Ghia

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dubai Police laat machtsvertoon zien in hele vette video

Dubai Police laat machtsvertoon zien in dikke video

Carjacking en achtervolging in LA

Carjacking en achtervolging in LA