in

Petrolicious – 1953 Jaguar C-Type

Deze 1953 Jaguar C-Type eindigde als vierde overall in de 24 Uren van Le Mans in 1953, en is de tweede van de drie “Works Lightweight” auto’s gebouwd door Jaguar.

Niet minder dan vijf Le Mans-winnaars hebben achter het stuur gezeten van deze auto, een ongekend waardevol stukje geschiedenis van Jaguar. Deze auto bezit baanbrekende technologie voor die periode, zoals hydraulische schijfremmen rondom, een lichtgewicht aluminium carrosserie, een rubberen brandstoftank en drie DCO3 40mm Weber carburateurs waardoor het vermogen verhoogd werd naar zo’n 225 pk.

Tot op de dag van vandaag is deze Jaguar C-Type een bruikbare en rijdende klassieker, eind augustus gaat hij onder de hamer bij RM Sotheby’s in Monterey en om alvast wat promotie te maken huurde men Petrolicious in voor een wonderschone video.

Video: Petrolicious – Jaguar C-Type

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Bristol Fighter Review

Bristol Fighter Review

LaFerrari drift rakelings lang tegemoetkomende Citroën

LaFerrari drift rakelings lang tegemoetkomende Citroën