in

Petrolicious – 1955 Ferrari 500 Mondial

De meeste mensen denken bij Ferrari aan 8- en 12-cilinder motoren, maar er zijn ook Ferrari’s gebouwd met een viercilinder motor. Gepensioneerd Admiraal Robert A. Phillips heeft zo’n Ferrari met een viercilinder motor, een Ferrari 500 Mondial uit 1955.

Er zijn nog maar drie originele exemplaren in de hele wereld en die zijn een godsvermogen waard, toch betaalde Robert Phillips maar $2.250 voor de 500 Mondial Series II by Scaglietti. Hij was zo slim om de auto in 1960 na diens actieve racecarrière te kopen.

Robert kocht de auto met een vastgelopen differentieel en spendeerde vervolgens twee derde van zijn salaris en vele, vele jaren aan het restaureren van de Ferrari. Inmiddels is hij een wereldberoemde expert op het gebied van 500/750 Mondial modellen en bezit hij vele originele bouwtekening. De video van Petrolicious is zoals gewoonlijk weer prachtig om te zien, als dit je ding is bekijk dan zeker de andere video’s van Petrolicious.

Video: 1955 Ferrari 500 Mondial

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

BMW op zn zijkant

En zo ligt je BMW ineens op z’n zijkant

DTM 2015 The Movie

DTM 2015 – The Movie