in

Petrolicious – 1959 Maserati Tipo 61

Petrolicious heeft deze week de 1959 Maserati Tipo 61 van Nick Mason voor de camera. De drummer van Pink Floyd heeft een geweldige collectie raceauto’s, maar komt verrassend genoeg zelf niet aan het woord in deze video. Die taak wordt overgenomen door Marino Franchitti die tevens met de ruim 50 jaar oude Formule 1-auto het circuit op gaat.

De Tipo 61 kreeg de bijnaam “Birdcage”, dat dankt hij aan de aparte manier waarop de Maserati is gebouwd. De auto bestaat namelijk uit 200 aparte secties van buizen die samen het geheel vormen, waardoor de raceauto zonder carrosserie wat weg heeft van een vogelkooi.

De 2996 cc viercilinder produceerde 250 pk en doordat het gewicht slechts 600 kg bedraagt heeft de Tipo 61 een pk-gewichtsverhouding van 1 pk per 2,4 kg. Volgens Marino is het nog altijd een fantastische auto om mee te rijden en hij kan het dan ook niet laten om de Maserati flink op zijn staart te trappen. Weer een heerlijk stukje racegeschiedenis van Petrolicious!

Video: Petrolicious – 1959 Maserati Tipo 61

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Pagani Rinascimento

Pagani Rinascimento maakt je Zonda weer als nieuw

ABT Audi TT RS topsnelheid

De 500 pk Audi TT RS van ABT loopt met gemak 275