in

Petrolicious – 1967 Plymouth Barracuda Formule S

Als we het over muscle cars hebben dan komen we al snel uit bij de Mustang, Camaro en Charger. Maar het inmiddels opgeheven Plymouth had ook een muscle car, de Barracuda. Gebouwd van 1964 tot 1974 over drie generaties, de Plymouth Barracuda is nu een auto voor echte liefhebbers, helemaal als ze in onberispelijk staat zijn zoals deze 1967 Barracuda Formula S.

Formule S-modellen werden door Plymouth standaard geleverd met verbeterde ophanging en remmen, waardoor de auto in staat moest zijn te concurreren met Europese sportauto’s. Eigenaar Bob Gough kocht de auto meer dan 23 jaar geleden, maar voelde toch de noodzaak om zelf een aantal upgrades toe te voegen.

De 4.5-liter V8 werd vervangen door een 5.6-liter V8 en daaraan werd een nieuwe Tremec 5-traps versnellingsbak gehangen. De originele schokdempers werden vervangen door exemplaren met stikstof maar de rest van de ophanging bleef intact. Veel meer heeft Bob er niet aan veranderd in die 23 jaar, slechts zeer goed voor gezorgd.

Video – Plymouth Barracuda Formule S

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Formule 1 2014 - Bahrain Test Day 3 Highlights

Formule 1 2014 – Bahrain Test Day 3 Highlights

Formule 1 op Zandvoort - 1955

Formule 1 op Zandvoort – 1955