in

Petrolicious – 1995 Porsche 993 Speedster

Porsche bouwde slechts één officiële Speedster van de 993, en die auto werd gebouwd voor niemand minder dan Ferdinand Alexander Porsche. Later zou Jerry Seinfeld zijn 993 cabrio nog naar de fabriek in Zuffenhausen sturen en een aanzienlijk bedrag betalen om zijn Porsche om te laten bouwen tot 993 Speedster.

Afgezien van deze twee exemplaren zijn er verder geen 993 Speedsters gebouwd door Porsche, maar dat wil niet zeggen dat er niet meer van deze bijzondere Porsches rondrijden. Verschillende mensen hebben namelijk conversies gebouwd, waaronder dit rode exemplaar van Karen en haar man Jäger.

Dit koppel bezit meerdere 993’s en zij wilden graag een 993 Speedster hebben. Op internet zagen ze een 993 cabrio te koop staan die deels was omgebouwd naar Speedster-configuratie en binnen een week stond de auto op de oprit. Wat volgde was een uitgebreid onderzoek naar de auto, een lange zoektocht naar onderdelen en de juiste monteur die de Porsche kon ombouwen. Met hulp van John Fogg werd de rode 993 Speedster tot leven gewekt en het resultaat zie je in onderstaande video.

Video: Petrolicious – 1995 Porsche 993 Speedster

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lamborghini Huracán Performante en Ferrari 458 Challenge

Lamborghini Huracán Performante en Ferrari 458 “GT3” in prachtige video

Russische agent doet stapje opzij

Russische politieagent doet net op tijd een stapje opzij