in

Petrolicious – Alfa Romeo Giulia Sprint Speciale

Het verhaal achter de auto is vaak net zo mooi als de auto zelf, dat is de kracht van de video’s van Petrolicous. Het helpt natuurlijk wel als je een klassieke supercar voor je camera hebt, zoals deze prachtige Alfa Romeo Giulia Sprint Speciale.

In 1950 werd de Pan-American snelweg afgerond en om dit te vieren organiseerde de Mexicaanse overheid de ‘La Carrera Panamericana’, een race over 3500 kilometer van zuid naar noord Mexico. Al snel groeide de race uit tot een van de gevaarlijkste race-evenementen ter wereld, maar mannen als Juan Manuel Fangio, Felice Bonetto en Bobby Unser bleven komen totdat de race in 1955 geschrapt werd vanwege het ongeval op Le Mans.

In 1988 werd de race nieuw leven ingeblazen en vandaag de dag is de ‘La Carrera Panamericana’ nog steeds een lange, zware en gevaarlijke race. Conrad Stevenson deed voor het eerst mee in 2001 met de Studebaker van een vriend, na een aantal deelnames besloot hij dat het tijd was om zelf een geschikte raceauto te bouwen voor de race. Dit werd een Alfa Romeo Giulia Sprint Speciale uit 1965.

De auto werd geheel gerestaureerd en opgebouwd tot volwaardig raceauto, bedoeld om hard mee te rijden over 3500 km van het Mexicaanse platteland. Deze Alfa Romeo Giulia Sprint Speciale is niet helemaal origineel meer, maar zoals Conrad zelf zegt “Ik ben niet van plan om deze auto te demonstreren op Pebble Beach, het is niet een authentieke ’65 Alfa Romeo, maar hij doet waarvoor hij door ontwerper Bertone ontwikkeld is.” Amen!

Video: Petrolicious – Alfa Romeo Giulia Sprint Speciale

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW M4 bestuurder knalt bijna op file op de Ring

BMW M4 bestuurder knalt bijna op file op de Ring

Deze dame drift een verlaagde Nissan 240SX

Deze dame drift een verlaagde Nissan 240SX