in

Petrolicious – Audi RS2

Petrolicious is terug in Frankrijk voor een nieuw automotive verhaal. Dit keer zijn ze in het skigebied Courchevel, hoog in de Alpen. Met zijn ski’s bovenop en een voorkeur voor tegensturen rijdt daar namelijk Mark Birch rond in een Audi RS2 uit 1994.

De brute stationwagen werd van 1994 t/m 1996 geproduceerd en was Audi’s eerste “RS-model”. Met Quattro-aandrijving, een klassieke Audi vijfcilinder turbomotor onder de kap en een flinke kofferbak is het de perfecte auto voor ski-instructeur Mark.

Mark bezit de auto nu vijf jaar en gebruikte hem tot voor kort als dagelijkse auto om zich te verplaatsen in de Alpen. Een kleine fender bender zorgde er echter voor dat er een nieuwe bumper op moest, en toen kwam Mark erachter dat onderdelen voor de RS2 zeldzaam en duur zijn. Vanwege die reden wordt de Audi RS2 nu voornamelijk in het weekend en tijdens vakanties gebruikt.

Video: Petrolicious – Audi RS2

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Supra's vliegen over het ijs

Supra’s vliegen over het ijs

Ferrari 488 Pista

Officiële promo van de Ferrari 488 Pista