in

Petrolicious – BMW E30 M3

Petrolicious was onlangs in Engeland op bezoek bij Mark Brown om zijn BMW E30 M3 te filmen. Het werd een bijzondere film, niet alleen vanwege de zeer fraai aangepaste M3 maar ook vanwege Mark’s indrukwekkende verhaal.

De E30 was de eerste generatie van de inmiddels iconische M3, een auto die als Group A-raceauto werd ontwikkeld en later pas als straatauto werd gebouwd om te voldoen als homologatiespecial. Inmiddels is de M3 uitgegroeid tot de beroemdste sportauto ter wereld en de meest succesvolle touringcar aller tijden voor het Duitse merk.

Mark was altijd al liefhebber van de E30 M3 raceauto, maar pas na een zeer zwaar ongeluk besloot hij er werk van te maken. Na zijn ongeluk gaven doktoren namelijk aan dat Mark wellicht niet meer zou kunnen lopen. Het idee dat hij nooit meer drie pedalen zou kunnen bedienden zorgde voor een ongekende drang om te herstellen en uiteindelijk toch een BMW M3 te kopen. Dat is hem allebei gelukt.

Mark toverde zijn rode BMW M3 om tot track tool en als je naar het eindresultaat kijkt zie je dat kosten noch moeite gespaard zijn.

Video: Petrolicious – BMW E30 M3

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Lamborghini Aventador SVJ ALA 2.0

Lamborghini laat zien hoe ALA 2.0 werkt op de Avenatdor SVJ

Fia Hillclimb Master 2018 launches

Brute launches tijdens FIA Hillclimb Masters 2018