in

Petrolicious – BMW Isetta

Petrolicous weet als geen ander hoe ze bijzondere automotive verhalen moeten vastleggen. Iedere video van Petrolicous vertelt een prachtig verhaal over de band tussen mens en machine, dat die band heel bijzonder kan zijn bewijst deze video.

Jack Charney kocht in 1957 een BMW Isetta, hij zag de auto staan in de BMW showroom in Santa Monica en was gelijk verliefd. Hij kocht de Isetta en reed er vervolgens jarenlang mee naar zijn werk. Na enkele jaren van trouwe dienst kreeg de BMW Isetta motorproblemen, de BMW garage had geen onderdelen voor de Isetta meer en dus besloot Jack de auto voor $350 te verkopen aan een goede vriendin. Een beslissing waar hij jarenlang spijt van had.

Bijna 20 jaar later werd Jack per toeval herenigd met zijn Isetta, hij nam de auto weer onder zijn hoede en sindsdien rijdt hij wekelijks met de auto over Mulholland Highway.

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Hillclimb - Audi Special

Hillclimb – Audi Special

DRIVE - Chris Harris test Golf GTI Mk VII

DRIVE – Chris Harris test Golf GTI Mk VII