in

Petrolicious – Datsun 240Z

Velen zaten hierop te wachten, een Petrolicious video over de Datsun 240Z. Eigenaar Dave Scholz vertelt over zijn connectie met de Japanse klassieker, die ook wel de 911 van Japan genoemd wordt . Dave werd geïnspireerd door Datsun’s beroemde race-campagne van de jaren ’70, “Dare to be different”, en dat is duidelijk te zien aan de auto. Deze Datsun 240Z is in complete racetrim, precies zoals hij moet zijn!

Onder de kap ligt een 3.0-liter zescilinder met ongeveer 300 pk, om de wegligging te verbeteren is er gekozen voor andere ophanging en veren. Daarnaast heeft het interieur plaats moeten maken voor een rolkooi, Recaro kuipstoel en een zespunts harnas. De remmen komen uit de racerij, evenals het rubber, en die rechte uitlaat… tja dat moet je gewoon horen.

Wederom een top video van Petrolicious over een schitterende klassieker, welke (betaalbare) klassieker zou jij ooit willen bezitten?

Video – Datzun 240Z

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Radical SR8 LM Nordschleife Lap

Radical SR8 LM Nordschleife Lap

Porsche 911 GT3 RSR Goes Airborne

Porsche 911 GT3 RSR Goes Airborne