in

Petrolicious – Facel Vega II

Het is geen schande als je nog nooit van Facel Vega hebt gehoord, de Franse fabrikant produceerde van 1954 tot 1964 slechts een krappe 3000 exemplaren. In deze video gaat Petrolicious op bezoek bij restaurateur Japser Beukenkamp, een Nederlander die deze Franse schoonheden weer tot leven te wekt.

De auto die we hier zien is een Facel Vega II, voor het eerst geïntroduceerd in 1962 als vervanger van de eerdere ontwerpen. Hoewel de Facel Vega II er vergelijkbaar uitziet als de voorgaande modellen wordt dit model wel gezien als de beste auto, men noemde hem zelfs de “snelste vierzits coupé ter wereld” door het lagere gewicht van 1.633 kg en de 390 pk sterke V8-motor.

De auto’s werden gekocht door rijke en invloedrijke mensen, bekende eigenaren waren Ava Gardner, Tony Curtis, Ringo Starr, en Stirling Moss. Dit exemplaar is eigendom van Jasper Beukenkamp en in deze nieuwe aflevering van Petrolicious gaan we op pad met zijn Vega II.

Video: Petrolicious – Facel Vega II

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

WTCC test op de Nordschleife

WTCC test op de Nordschleife

Mercedes-AMG GT vs Porsche 911 GTS

Mercedes-AMG GT vs Porsche 911 GTS