in

Petrolicious – Ferrari 250 GT Lusso

Er zijn van die momenten in het leven dat je absolute schoonheid onmiddellijk herkent. Of het nu in een museum is, een garage of in een film, deze korte momenten van bewustzijn laten je ademloos. Neem bijvoorbeeld de Ferrari 250 GT Lusso: de lijnen, curven en techniek gaan samen in een mix van schoonheid en emotie.

De Ferrari 250 GT Lusso wordt door sommige beschouwd als de meest elegante Ferrari ooit gemaakt zijn, in ieder geval door zijn eigenaar James Chen. De 250 GT Lusso werd geproduceerd van 1963 tot 1964 en is ontworpen door de Turijnse koetsbouwer Pininfarina. De V12  onder de motorkap heeft een inhoud van 3-liter met een redline van 7000 tpm  en een vermogen van 240 pk.

James Chen, eigenaar van Axis Wheels, geniet het liefst van zijn Ferrari 250 GT Lusso in de vroege ochtend, wanneer er weinig verkeer is en de zon langzaam opkomt. Dit ochtendritueel is door Petrolicious prachtig verfilmd in een van hun beste producties. Mocht je nog geen fan zijn van de video’s van Petrolicious, dan ben je dat nu zeker!

Video: Ferrari 250 GT Lusso

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Blancpain Endurance Series 2013 - Monza Highlights

Blancpain Endurance Series 2013 – Monza Highlights

EVO Track Battle: Jaguar F-type vs Porsche 911 Cabrio

EVO Track Battle: Jaguar F-type vs Porsche 911 Cabrio