in

Petrolicious – Ferrari F40

De Ferrari F40 behoort tot de meest herkenbare en geliefde supercars ooit geproduceerd, er dus is weinig nieuws over de machine te melden. We weten allemaal dat het een spartaanse auto is, ontworpen door Pininfarina en aangedreven door een twin turbo V8-motor die genesteld zit tussen de 335 mm brede Pirelli-banden.

Maar auto’s als de F40 worden niet minder bijzonder, ook al kunnen we de specificaties dromen en hebben we er tientallen video’s van gezien. Ieder exemplaar heeft zijn eigen verhaal en in deze video van Petrolicious vertelt Jasbir Dhillon hoe de Ferrari F40 is verweven in zijn leven.

De Ferrari is een link naar zijn jeugd en zijn verleden, iets dat veel verder gaat dan de definitie van een levenloos object, het is een onderdeel van wie Jasbir is en hij is dan ook niet van plan om de F40 te verkopen. Al is het maar omdat zijn kinderen zo dol op de rode bolide zijn.

Eerder zocht Petrolicious Jasbir ook al op om een video te maken over zijn Jaguar XJR-15, mocht je die video gemist hebben neem dan zeker even de tijd om die video te bekijken!

Video: Ferrari F40

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

De vijf geheime prototypes van Porsche

De vijf meest geheime prototypes van Porsche

'S Werelds eerste straalmotor-aangedreven Smart

’s Werelds eerste straalmotor-aangedreven Smart