in

Petrolicious – Fiat-Abarth Zagato

Carl Gustav Magnusson is een liefhebber van de moderne Mille Miglia, vijf keer nam hij deel aan de rally met een Fiat Abarth Zagato 750 GT Corsa maar voor de zesde keer ging hij op zoek naar iets anders.

Magnusson ging dus op zoek naar een nieuwe klassieker en vond zijn huidige “double bubble”, die, net als zijn voorganger, heeft gediend in het gouden tijdperk van ‘road racing’. De Mille Miglia was een van de meest slopende races ter wereld. Van 1927 tot 1957 scheurden racers uit de hele wereld over een parcours van duizend Romeinse mijl. Miljoenen toeschouwers keken naar de GT-sportwagens van Ferrari, Porsche, Maserati en Alfa Romeo om maar wat fabrikanten te noemen. Een reeks van dodelijke ongevallen in ’57 maakte een einde aan de Mille Miglia.

In 1977 werd het evenement nieuw leven ingeblazen als vintage rally op de wegen tussen Brescia en Rome. Auto’s komen alleen in aanmerking voor deelname in deze moderne variant als ten minste één exemplaar aan de originele race heeft deelgenomen. Magnusson’s auto is hierdoor een van de nieuwste modellen die deel mag nemen, dit model werd tweede in de 750cc klasse in de 1956 Mille Miglia en won diezelfde klasse in 1957.

Magnussen doet er alles aan om ervoor te zorgen dat de auto niet vergeet dat hij gebouwd was om te racen. Naaste de Mille Miglia bezoekt hij regelmatig de canyons en zet hij iedere maand honderden kilometers op de teller.

Video: Petrolicious – Fiat-Abarth Zagato

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Koenigsegg Agera R knalt met 350 km/h over Autobahn

Koenigsegg Agera R knalt met 350 km/h over Autobahn

Ryan Tuerck Drift weer eens een berg op

Ryan Tuerck Drift weer eens een berg op