in

Petrolicious – Fiat Dino Spider

Toen Ferrari midden jaren ’60 wilde racen in het Formule 2 kampioenschap met hun nieuwe V6 motor, ontworpen door Enzo Ferrari’s zoon Dino, werd het bedrijf geconfronteerd met een probleem. Een minimum aantal van 500 exemplaren moest gebouwd worden om aan de homologatie regels te kunnen voldoen, dus wendde Ferrari zich tot Fiat. Er werd een deal met Fiat gesloten om de Dino Coupe en Dino Spider te produceren waardoor Ferrari de kans kreeg om deel te nemen in de Formule 2.

De Fiat Dino werd gelanceerd met 2.0-liter V6 met 160 pk en een vijftraps handmatige versnellingsbak. In 1969 werd de auto voorzien van een 2.4-liter V6 met 180 pk  en 216 Nm koppel.  Fiat’s productie van de Dino begon in 1966 en duurde voort tot 1973, in totaal zijn er 7800 Din0’s geproduceerd waarvan slechts 2000 Spiders.

De Fiat Dino Spider is een prachtige, zeldzame auto die niet misstaat tussen klassieke Ferrari’s en andere exoten uit die periode. Petrolicious ging op bezoek bij Danny Soukup, eigenaar van deze schitterende gele Fiat Dino Spider.

Video – Fiat Dino Spider

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video