in

Petrolicious – Honda CRX

De Honda CRX, wie kent hem niet. Als je in de jaren ’90 een auto met veel te veel spoilers en een dikke uitlaat zag rondrijden dan was de kans groot dat het een Honda CRX was. Van de Honda CRX zijn drie generaties uitgebracht, de derde generatie (Del Sol) werd echter door liefhebbers niet als een echte CRX gezien.

De tweede generatie van de CRX, 1987 t/m 1992, werd in eerste instantie voorzien van een 1.6-liter SOHC- en DOHC-benzinemotor met respectievelijk 100 en 131 pk. Niet veel later werd de VTEC motor aan het gamma toegevoegd met 150 pk, met een totaalgewicht van nog geen 1.000 kilogram leuk speelgoed voor het betere bochtenwerk.

In de laatste video van Petrolicious, genaamd Original Fanboy, kijken we naar een 1987 Honda CRX Si van Christopher Hoffman.  In tegenstelling tot de meeste CRXen die wij hebben gezien is dit exemplaar nog helemaal origineel. Zijn er hier nog bezoekers die een Honda CRX hadden staan op de stoep?

Video: Honda CRX

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

2 Reacties

Laat een reactie achter
  1. Ja hoor ook ik had eens een CRX…

    Knalrood,verlaagd en met een gechipt B18C (integra type-r) motorblok van 200 PK.
    K&n luchtfilter,verstelbare schokdempers,race velgen en een aluminium race radiator voor extra goede koeling..

    Koste een vermogen aan benzine maar heb er bijna 5 jaar veel plezier van gehad en nooit problemen mee gehad..

    Ciao..

Reageer op deze video

Nederlandse Tank doet een remtest

Nederlandse Tank doet een remtest

Onboard bij de Corvette C7.R tijdens Daytona

Onboard bij de Corvette C7.R tijdens Daytona