in

Petrolicious – Lancia Flaminia Super Sport

Deze 1967 Lancia Flaminia Super Sport Zagato behoort toe aan Robert Giaimo. De Flaminia Super Sport, body gemaakt door Zagato , is gewoon stijlvol. Gewoon is het juiste woord, want de carrosserie is puur en zonder opsmuk. De Flaminia werd gezegend met strakke lijnen, klassieke proporties en subtiele maar stijlvolle details .

In de jaren ’60 was de Flaminia de topper van het merk met heel wat zaken die voor die tijd bijzonder waren. Een aluminium V6, een transaxle-constructie en de remschijven tegen het differentieel. De Super Sport was de meest sportieve variant. Onder de motorkap ligt een prachtige 2,8 liter zescilinder, met drie carburateurs, waardoor je met gemak 160 km/h kunt cruisen.

Robert heeft ook een moderne sportwagen, maar hij geniet van de feedback die de Lancia creëert en de aandacht die er nodig is om de auto te besturen. De auto verscherpt je zintuigen en vraagt je om één te worden met de auto, “it has soul” aldus Robert.

Video: Lancia Flaminia Super Sport

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Top Gear Test Track nu in Google Street View

Top Gear Test Track nu in Google Street View

McLaren MP4-29 Details

McLaren MP4-29 Details