in

Petrolicious – Lancia Stratos

Petrolicious behoort tot de beste als het gaat om Automotive Short Movies. Voor deze video hebben ze een Lancia Stratos en zijn eigenaar gefilmd.

De Lancia Stratos is gebouwd met een compromisloze visie, geproduceerd om WRC titels te winnen. De wendbare, Dino V6-aangedreven Startos won drie opeenvolgende titels en daarmee veroverde hij de harten van vele liefhebbers. Phillip Toledano was een van die liefhebbers en voor hem, de aankoop van een auto die gebouwd was om te winnen was een droom die uitkwam. De middenmotor, het lage gewicht en het vermogen van 193 pk maakte de auto bloedsnel en compromisloos, iets wat Phil enorm aantrok.

Als kunstenaar heeft Phil zich altijd al aangetrokken gevoeld tot het wigvormige ontwerp van Bertone, in onderstaande video geeft hij ons een glimp van hoe het is om te leven met de legendarische Stratos.

Video: Petrolicious – Lancia Stratos

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Tuned - E63 AMG by Weistec Engineering

Tuned – E63 AMG by Weistec Engineering

Herinneren jullie de BMW 8-Serie nog?

Herinneren jullie de BMW 8-Serie nog?