in

Petrolicious – Mercedes-Benz AMG Hammer Wagon

Er was een tijd dat de auto’s van Aufrecht, Melcher en Großaspach onafhankelijk werden geproduceerd van Mercedes-Benz, totdat Mercedes in 1999 de tuner officieel toevoegde als in-house performance division. Ruim 13 jaar voor die overname produceerde AMG een serie W124’s die de bijnaam Hammer kregen, vanwege de 5.6-liter V8-motor onder de kap.

AMG stopte echter niet alleen een V8-motor onder de kap, ook de transmissie, ophanging, remmen werden verbeterd en men installeerde een nieuwe aero kit samen met driedelige 17-inch wielen. In 1987 ging AMG nog een stap verder met een optionele, 375 pk sterke, 6,0-liter motor.

Er is maar een klein aantal Hammers gebouwd, maar deze stationwagen is volgens Petrolicious de zeldzaamste van allemaal aangezien er naar alle waarschijnlijkheid maar één van geproduceerd is.  Oorspronkelijk was het een 300 TD, totdat een Canadese eigenaar de E-klasse stationwagen voor $190.000 liet ombouwen.

De Hammer Wagon is nu in het bezit van Jonathan Hodgman en Petrolicious ging op bezoek om deze bijzondere auto te filmen.

Video: Mercedes-Benz AMG Hammer Wagon

  • Sander

    Racer in hart en nieren, kan de specs van supercars dromen.

Petrolicious – Mercedes-Benz AMG Hammer Wagon

Reageer op deze video