in

Petrolicious – Saab 900 SPG

Een Saab 900 SPG verwacht je misschien niet in een video van Petrolicous, des te leuker als er een aan bod komt. De heren van Petrolicious vertrokken naar Utah om de Saab 900 SPG van Jordan Melville te bewonderen. Jordan heeft een hoop Saab’s gehad in zijn leven maar de 900 Aero heeft een speciaal plekje in zijn hart veroverd.

De Saab 900 SPG, Special Performance Group, had een aantal extra opties ten opzichte van de gewone Saab 900 waaronder stuggere ophanging, skirts, airconditioning en natuurlijk die unieke SPG velgen. De 2.0-liter viercilinder turbomotor levert 165 pk en 264 Nm koppel, Jordan heeft zijn motor ook uitgerust met een blow off valve wat zorgt voor dat karakteristieke geluid.

Deze 1989 Saab 900 SPG is flink gerestaureerd, de motor is compleet gereviseerd en de carrosserie is roestvrij gemaakt. Daardoor is de auto nu weer in perfecte conditie en kan Jordan blijven genieten van zijn 900 SPG.

Video – Saab 900 SPG

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lamborghini Gallardo LP 570-4 Squadra Corse

Lamborghini Gallardo LP 570-4 Squadra Corse

Tug Of War Gaat Wederom Fout

Tug Of War Gaat Wederom Fout