in

Petrolicious – Saab Sonett

De Saab Sonett is op zijn zachts gezegd een bijzondere creatie. Normaal gesproken zie je dit soort auto’s niet in video’s en daarom is het geweldig dat Petrolicious moeite doet om dit soort auto’s onder de aandacht te brengen bij het grote publiek.

De Saab Sonnett heeft een driecilinder-tweetaktmotor met 70 pk en haalde 0 tot 100 km/h in 12,5 s, met een topsnelheid van 150 km/h. De carrosserie is gemaakt glasvezel en polyester en rust op een stalen chassis, alles bij elkaar geeft de weegschaal net 700 kilogram aan. De gehele motorkap scharniert naar voren om goed bij de motor, versnellingsbak en wielophanging te kunnen. Toegang tot de bagageruimte gaat via een klein luikje in de verticale achterkant.

De ouders van Glenn Roberts bestelde in 1967 speciaal een zilveren Saab Sonett II bij een Florida dealer. Als gevolg daarvan groeide Glenn op met de Zweedse sportwagen, hij kocht de auto van zijn ouders toen hij 18 jaar was voor 300 dollar en gebruikte de auto tot 2004. De Sonett II werd toen grondig gerestaureerd waarna Glenn de auto weer aan zijn ouders gaf omdat hij in Australië ging werken.

Bij terugkomst, in 2009, kreeg Glenn de auto weer in zijn bezit en sindsdien geniet hij ervan op de prachtige kustwegen van Californië.

Video: Saab Sonett

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

World Record Jump met Mini Countryman gaat mis

World Record Jump met Mini Countryman gaat mis

BMW Krijgt Lesje Driften van Twee Pro's

BMW krijgt lesje driften van twee pro’s