in

Petrolicious – Tatra T87

We hebben een hoop bijzondere auto’s voorbij zien komen in de video’s van Petrolicious, vandaag echter geen American Muscle Car of een van de bekende Duitse merken, maar een auto van de Tsjechische auto- en vrachtwagenfabriek Tatra. Vergis je niet, Tatra heeft vroeger een aantal schitterende automobielen geproduceerd, waaronder de Tatra T87.

De Tatra 87 had een uniek gestroomlijnd koetswerk, ontworpen door Hans Ledwinka. Hij baseerde zich daarbij op de Tatra 77, de eerste productieauto met een aerodynamische carrosserie waarbij het ontwerp veel rekening hield met ideeën van de Hongaar Paul Jaray. De Tatra 87 is net als voorgaande modellen uitgerust met een vin op de motorkap aan de achterzijde. De Tatra 87 werd aangedreven door een achterin geplaatste 2968 cc luchtgekoelde V-motor die 75 pk leverde bij 3500 rpm. De auto kon een topsnelheid van 161 km/h bereiken.

Petrolicious ging op bezoek bij Mr. Paul Greenstein, een man met een geweldige garage en een prachtige autocollectie. Zijn 1941 Tatra T87 is het pronkstuk uit de collectie, wil je meer weten over deze auto scroll dan snel verder.

Video: Tatra T87

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Zo moet je NOS dus niet gebruiken!

Zo moet je NOS dus niet gebruiken!

Een eerbetoon aan de Volkwagen Transporter T2

Een eerbetoon aan de Volkwagen Transporter T2