in

Petrolicious – Toyota MR2

De tweede generatie Toyota MR2 wordt ook wel de ‘”poor-man’s Ferrari” genoemd, en dat is een prima compliment. De lay-out van de Toyota MR2 komt namelijk overeen met veel supercars, twee zitplaatsen, middenmotor en achterwielaandrijving.

De tweede generatie MR2 was langer, breder en zwaarder dan zijn voorganger en had meer afgeronde lijnen die begin jaren 90 populair werden. Toen de SW20 in de verkoop ging in 1990 kon men kiezen uit vier verschillende motoren, afhankelijk van de verkoopplaats. Alle motoren waren 2.0-liter viercilinders met dubbele bovenliggende nokkenassen en 16 kleppen.
De krachtigste motor was de turbo variant, die beschikbaar was in Japan met 220 pk en in de Verenigde Staten met 200 pk. Wij Europeanen moesten tevreden zijn met de atmosferische 156 pk sterke variant.

De eerste modellen werden door de pers omschreven als ’te gevaarlijk’, de MR2 was namelijk zeer listig te besturen op de grens en dit kon onervaren bestuurders weleens verassen. In 1993 werd de Toyota MR2 daarom uitgerust met bredere banden en werden er aanpassingen gemaakt aan de achterkant zodat de auto meer neigde naar onderstuur.

Tot aan 1999 werd de MR2 veelvuldig voorzien van nieuwe onderdelen en nieuwe motoren, vaak ook door de eigenaar zelf. Dit zorgt ervoor dat veel MR2 eigenaar een band hebben met hun auto, en die band weet Petrolicious over te brengen met deze video.

Video: Petrolicious Toyota MR2

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Twin Turbo SLS AMG van World Motorsports

Twin Turbo SLS AMG van World Motorsports

AutoCar test Peugeot RCZ R

AutoCar test Peugeot RCZ R