in

Petrolicous – Lamborghini Urraco

Italiaanse auto’s hadden vorige eeuw de naam nogal onderhoudsgevoelig te zijn, slechte elektra, slecht gemaakt, roesten weg waar je bij staat en vaak te veel concessies in de naam van stijl. Eens, het design was vaak prachtig maar de kwaliteit was niet om over naar huis te schrijven.

Deze Lamborghini Uracco vormt daarop geen uitzondering en het is een hels karwei om hem in rijdende staat te houden. Oorspronkelijk bedoeld als “the workingman’s Lamborghini” kostte de Urraco in 1975 slechts $22,500, ongeveer $98.000 in 2014. Dit model kwam daardoor vaak in handen van mensen die de Lamborghini wel konden betalen maar geen idee hadden van de onderhoudskosten van een exotische, Italiaanse supercar. Veel Urraco’s zijn daarom in slechte staat, kijk de Top Gear aflevering Budget Supercars nog maar eens.

De huidige eigenaar, Gene Ondrůšek, leerde al snel dat dit geen goedkope restauratie zou worden. Het maakt volgens hem niet uit of je de Lamborghini Urraco in de garage laat staan als ‘Garage Queen’ of ermee rond rijdt, kapot gaat hij toch. Je kunt daarom beter maar van de auto genieten op een mooi stuk weg, en dat is precies wat Gene doet.

Video: Petrolicous – Lamborghini Urraco

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Max Verstappen laat zijn driftkunsten zien

Max Verstappen laat zijn driftkunsten zien in Sao Paulo

Nederlandse Vencer Sarthe getest door AutoCar

Nederlandse Vencer Sarthe getest door AutoCar