in

Petrolicous – Porsche 911 2.7 RS

Iedere week is het weer aftellen naar een nieuwe video van Petrolicious, nergens anders op internet vind je namelijk zulke goede video’s over klassieke auto’s. De video van deze week is wederom een pareltje, architect Jonathan Segal en zijn 1973 Porsche 911 2.7 RS. Porsche presenteerde in 1972 van haar 911 een nieuw topmodel: de snelle Carrera 2.7 RS. Uiterlijk is de Carrera RS, waarbij RS staat voor Renn Sport, direct herkenbaar aan de opvallende “eendenstaart” achterop.

Het plaatwerk is net als het glas dunner uitgevoerd, wat een flinke gewichtsbesparing oplevert. Het isolatiemateriaal  is weggelaten en de roestvrijstalen bumpers zijn vervangen door kunststof exemplaren. Het belangrijkste aan de Porsche 911 2.7 RS is uiteraard de tot 2,7 liter opgeboorde zescilinder boxermotor, deze levert  210 pk en in het geval van Jonathan Segal ademt hij door sportuitlaat.

Het is in onze ogen een van de mooiste 911’s ooit gemaakt. Scroll snel naar beneden om het resultaat van Petrolicious te bekijken.

Video: Porsche 911 2.7 RS

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Camaro Z28 is beter dan Mustang Boss 302, aldus GM

Camaro Z28 is beter dan Mustang Boss 302, aldus GM

Gloria C8F Formule-auto op de limiet tijdens hillclimb

Gloria C8F Formule-auto op de limiet tijdens hillclimb