in

Peugeot 208 T16 Test op Mont Ventoux

Met nog slechts twee weken te gaan tot de Pikes Peak International Hill Climb legde Sebastien Loeb de eerste grote test af met de Peugeot 208 T16. De Franse rallylegende legde de eerste test af op de Mont Ventoux, de legendarische berg in het zuiden van Frankrijk wat vooral bij wielerfans het hart sneller laat kloppen. De klim naar de top gaat over een lengte van 21.4 kilometer en op de top bereik je een hoogte van 1940 meter.

De Pikes Peak in Colorado is echter ruim twee keer zo hoog, 4300 meter, maar de lengte is met 19,9 kilometer vergelijkbaar. Sinds vorig jaar is de weg naar de top compleet geasfalteerd en dus werd het oude record van de Japanner Nobuhiro Tajima logischerwijs verbroken, door niemand minder dan Rhys Millen en zijn Hyundai. Dit jaar is Sebastien Loeb met zijn Peugeot 208 T16 de grote favoriet, maar vlak  Rhys Millen en zijn PM580 niet uit!

Video: Peugeot 208 T16 Test op Mont Ventoux

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW zet record neer voor langste drift

BMW zet Guinness World Record neer voor langste drift

Petrolicious - The Caretaker

Petrolicious – The Caretaker