in

Peugeot 308 GTI van Arduini Corse

Massimo Arduini is coureur en oprichter van Arduini Corse, wij hadden nog nooit van hem gehoord maar de beste man runde vorig jaar een Peugeot 308 GTI in het Italiaans TCR.

Naast de raceauto’s heeft Arduini Corse nu een straatauto onder handen genomen. Hun variant van de Peugeot 308 GTI werd voorzien van een widebody-koets, KW-sportonderstel en 340mm remschijven van Brembo. De zeer coole witte competitievelgen zijn uitgerust met Michelin Pilot Sport Cup 2-banden.

De 270 pk sterke 1,6-liter viercilinder turbomotor heeft Arduini Corse weten op te voeren tot 302 pk, tel daarbij op dat het gewicht is afgenomen tot 1.155 kg en je hebt een heerlijke bommetje. In onderstaande video vertelt Massimo wat er allemaal gedaan is aan de 308 GTI Corse, helaas zit er geen ondertiteling bij dus als je geen Italiaans spreekt is het enkel plaatjes kijken.

Video: Peugeot 308 GTI van Arduini Corse

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mosselman BMW M4 Topsnelheid

Mosselman BMW M4 Competition haalt 310 km/h

Mansory 812 Superfast

Mansory Ferrari 812 Superfast trekt aandacht