in

Peugeot E-Legend Concept is een fijne mix tussen futuristisch en old school

De Paris Motor Show 2018 is van start gegaan en dus druppelen de eerste beelden van nieuwe modellen en concept cars binnen. We gaan niet alles behandelen van de Paris Motor Show, maar wel de meest interessante modellen en de Peugeot E-Legend Concept behoort daar zeker toe.

50 jaar na de introductie van de 504 komt Peugeot met deze retro-gestylde elektrische concept car. Het is een fijne mix tussen futuristisch techniek en old school design. De E-Legend heeft twee elektromotoren en een accupakket van 100 kWh, waardoor de Peugeot beschikt over 463 pk en 800 Nm koppel. Vanuit stilstand sprint de concept car in 4 tellen naar 100 km/h en door naar een topsnelheid van 220 km/h. De actieradius bedraagt volgens Peugeot 600 km.

De Peugeot E-Legend zit vol snufjes en gadgets. Zo is hij uitgerust met level 4 autonome techniek, wat wil zeggen dat het stuur verdwijnt en de bestuurder films kan gaan kijken op de 12-inch grote schermen in de zonnekleppen of op de 29-inch exemplaren die in de deuren zijn geplaatst. Het interieur is futuristisch, maar met retro fluwelen bekleding.

Video: Peugeot E-Legend Concept

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Ferrari 812 Superfast probeert McLaren 720S te verslaan

Ferrari 812 Superfast probeert McLaren 720S te verslaan

Ken Block op Goodwood

Ken Block doet zijn ding op het Goodwood Estate