in

Peugeot neemt een gok met de 2008 DKR

Peugeot geeft steeds meer details vrij over de 2008 DKR, het Dakar project wat ze zelf een ‘bold technical gamble’ noemen. De Dakar-auto wordt uitgerust met een 340 pk sterke twin turbo V6 diesel motor. De middenmotor stuurt zijn vermogen naar twee wielen, maar Peugeot blijft zwijgen over de vraag of de 2008 DKR  achterwielaangedreven  is of voorwielaangedreven.

De beslissing om een tweewielaangedreven Dakar auto te bouwen in combinatie met een dieselmotor is uniek, mocht Peugeot slagen en de Dakar Rally winnen dan schijven zij historie want nooit eerder wist deze combinatie te winnen. Het kiezen voor tweewielaandrijving heeft een aantal voordelen, zo mogen deze auto’s een stuk lichter zijn en mogen ze gebruik maken van grotere wielen. Een langere veerweg, 460mm in plaats van 250mm, verbetert de prestaties in de duinen en bij oneffen terrein.

Een ander voordeel van de grotere wielen is het luchtsysteem dat we kennen vanuit de vrachtwagens, waarmee lucht in en uit de banden gepompt kan worden afhankelijk van de hoeveelheid gewenste tractie. Nieuwe beelden van de Peugeot 2008 DKR in actie zie je zoals gewoonlijk hier beneden.

Video: Peugeot neemt een gok met de 2008 DKR

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

2015 Volkswagen Passat B8 Promovideo

2015 Volkswagen Passat B8 Promovideo

2015 Ford Focus ST Promovideo

2015 Ford Focus ST Promovideo