in

Peugeot RCZ R – Meer Focus Op Het Circuit

Tegenwoordig associëren we Peugeot niet echt met het circuit, simpelweg omdat geen van de nieuwere modellen geschikt zijn voor het circuit. Daar moet nu verandering in komen met de Peugeot RCZ R, een sportievere uitvoering van de coupé.

De nieuwe 1.6-liter THP motor levert 270 pk en 330 nm koppel en is daarmee de krachtigste auto die Peugeot ooit voor de openbare weg gebouwd heeft. Daarnaast is de Peugeot RCZ R 17 (!) kilogram lichter dan de standaard RCZ en is de aerodynamica verder geoptimaliseerd. De grote achterspoiler zorgt voor betere aerodynamische eigenschappen en geeft de achterzijde van de auto een specifiek gezicht. De diffuser aan de achterkant sluit aan op de lijnen van de RCZ en is voorzien van een dubbele, verchroomde uitlaat.

Het onderstel is voorzien van nieuwe schokdempers, stuggere veren en een iets naar achteren geplaatste stabilisatorstang. Dankzij het Torsen-differentieel met beperkte slip kan het koppel beter worden benut en de grotere remmen zorgen ervoor dat je stevig in de ankers kunt op het circuit.

Binnenin vind je natuurlijk sportievere stoelen, veel leer en Peugeot Sport emblemen. Peugeot positioneert de auto met deze promovideo als een auto voor op het circuit, dat is voor het Franse merk ongetwijfeld een flinke stap maar het resultaat mag er best zijn.

Video – Peugeot RCZ R

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Tooned - The James Hunt Story

Tooned – The James Hunt Story

Meer Actiebeelden van de Citroën C-Elysée WTCC

Meer Actiebeelden van de Citroën C-Elysée WTCC