in

Pikes Peak-racer komt wel erg dichtbij de afgrond

Zondag 25 juni staat de 95e editie van de Pikes Peak International hillclimb op het programma. De vrije training zijn al begonnen en tijdens een van de training op het bovenste gedeelte van het parcours kwam Rodney Tu van Palatov Motorsport na een spin wel erg dichtbij de afgrond.

Als je op een hobbelige bergweg racet zonder een vangrail om je op de berg te houden, wordt een spin ineens vrij intens. Gelukkig kwam de Palatov D1PPS raceauto op ongeveer een meter van de afgrond tot stilstand, dit kan er namelijk gebeuren als je op Pikes Peak van het parcours vliegt.

Het team verklaarde achteraf; “The first test day for this year’s race – upper section is bumpy and there is a particularly big bump near the end, before Cog Cut. Several cars had close calls there [and] this is Rodney’s spin in that spot. Probably a good thing he doesn’t have mirrors.

Video: Pikes Peak-racer komt dichtbij de afgrond

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche 991 Turbo S vs Lamborghini Aventador LP700

Porsche 991 Turbo S vs Lamborghini Aventador LP700

Miljoen km Porsche 930 Turbo

Porsche-eigenaar rijdt 1.1 miljoen kilometer met 930 Turbo