in

Politie probeert BMW 335i van de weg te beuken in Utrecht

Wat een simpele routinecontrole had moeten zijn, is uitgemond in een spectaculaire politie-achtervolging door Utrecht. De bestuurder van een BMW 335i had geen rijbewijs, moest nog een celstraf van anderhalf jaar uitzitten en had een lading gestolen kentekenplaten op de achterbank liggen. De wegpiraat besloot daarom op de vlucht te slaan.

De achtervolging begon in de bebouwde kom, maar verplaatste zich spoedig naar de snelweg. Toch kon de zilverkleurige BMW daar niet heel snel rijden, hij had namelijk een lekke voorband. De politie probeerde de BMW 335i meerdere keren te rammen en om te duwen, maar dat lukte niet. Ter hoogte van De Bilt verliet de bestuurder uiteindelijk de snelweg om verder te rijden op de Biltse Rading en daar kon de politie de bestuurder succesvol insluiten. Pas toen hij geen kant meer op kon, gaf de man zich over.

Deze dollemansrit dateert van april, maar de dashcam-beelden zijn gister pas vrijgegeven door de politie. Ze zijn uitgezonden in Bureau Hengeveld, het opsporingsprogramma van RTV Utrecht.

Video: Politie probeert BMW 335i van de weg te beuken

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Mercedes-Benz 190E 2.5 16V EVO II bezoekt Nordschleife

Mercedes-Benz 190E 2.5 16V EVO II bezoekt Nordschleife

Op de Rollenbank Audi TT 1.8 Turbo

Op de Rollenbank – Audi TT 1.8 Turbo