in

Polo R WRC 2017 Prototype is een stuk dikker en sneller

Niet alleen in de Formule 1 maar ook in het WRC worden de auto’s per ingang van 2017 een stuk sneller en extremer. Volkswagen Motorsport heeft als eerste een prototype van haar 2017 bolide aan een test onderworpen, tweevoudig wereldkampioen Marcus Grönholm gaf de rallyauto eind oktober zijn shakedown.

Volgens insider is dit een gewijzigde 2015 Polo R WRC, voorzien van een carrosserie die voldoet aan de 2017 reglementen. Het duurt waarschijnlijk nog tot halverwege volgend jaar voordat Volkswagen Motorsport klaar is om een volledige 2017-specificatie auto te testen.

De nieuwe reglementen omvatten een agressiever aerodynamisch pakket met een grotere achtervleugel, 55 mm bredere spoorbreedte, een grotere overhang aan de voor- en achterzijde, elektronisch gestuurde center differentieel, 80 pk extra (380 pk totaal) en 25 kg gewichtsreductie. Volgens de organisatie zijn het de grootste veranderingen sinds de invoering van de huidige regels in 2011.

Foto via Rally-Sport.FR

Video: Polo R WRC 2017 Prototype

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Alle porsche 911 modellen

Alle RS-modellen van de Porsche 911 bij elkaar

Aventador Spuugt Vonken

Lamborghini Aventador spuugt vonken uit uitlaat