in

Poolse tuner gaat los op Mercedes-AMG GLE 63 S

De Poolse tuner Auto Dynamics is misschien wat doorgeslagen in hun poging een Mercedes-AMG GLE 63 S te verbeteren, die ‘Project Inferno’ hebben genoemd.

Deze GLE Coupé heeft nieuwe turbo’s, BMC luchtfilters, Supersprint downpipes zonder katalysatoren, een Capristo uitlaatsysteem en een remapped ECU om een verbijsterende 806 pk en 1.181 Nm koppel uit de 4.0-liter twin turbo V8-motor te persen. De zeventraps automatische transmissie werd verstevigd om het extra vermogen aan te kunnen en nu sprint deze mammoet in slechts 3,25 seconden naar 100 kilometer per uur. Vanuit stilstand naar 200 km/h gaat in 7,8 seconden en de topsnelheid wordt pas bereikt bij 336 km/u.

Auto Dynamics heeft het uiterlijk ook verfraaid, dat vinden ze zelf althans. De bodykit is afkomstig van TopCar, de 23-inch velgen van Vossen en om de GLE 63 S wat dichter bij het asfalt te brengen zit er een elektronische verlagingsmodule onder van Brabus.

Vinden jullie de Project Inferno Mercedes-AMG GLE 63 S geslaagd?

Video: Project Inferno Mercedes-AMG GLE 63 S

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Mercedes-AMG GT R (in Reverse) vs Renault Twizy

Mercedes-AMG GT R (in Reverse) vs Renault Twizy

Mclaren 720S vs Dodge Demon

McLaren 720S vs Dodge Demon voor eens en altijd beslecht