in

Porsche 356 Carrera Speedster Zagato: Sanction Lost

Zagato is afgelopen vrijdag 100 jaar oud geworden en in de loop van een eeuw is de Milanese carrosseriebouwer behoorlijk productief geweest. Andrea Zagato, de huidige CEO en de derde generatie van het familiebedrijf, schat het aantal unieke Zagato-creaties op 440. Dat is een indrukwekkend aantal gezien het feit dat veel Zagato’s one-off ontwerpen zijn, speciaal gemaakt voor klanten, autoshows en raceteams.

Helaas zijn veel oude Zagato’s zijn niet meer te traceren, simpelweg omdat ze werden opgeslagen en vergeten, gecrasht of verbouwd tot iets anders. Het is haast onmogelijk om alle verloren gewaande Zagato’s opnieuw te creëren, maar het Italiaanse bedrijf heeft wel besloten een aantal vroege ontwerpen te reproduceren in een programma dat men “Sanction Lost” noemt.

Petrolicious-oprichter Afshin Behnia is onlangs eigenaar geworden van één van deze limited editions: de Porsche 356 Carrera Speedster Zagato. In onderstaande video zien we hoe deze creatie opnieuw tot leven werd gewekt, zet wel de ondertiteling aan want een deel is in het Italiaans.

Video: Porsche 356 Carrera Speedster Zagato

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Horrorcrash tijdens Carfreitag 2019

Horrorcrash tijdens Carfreitag op de Nordschleife

Carfreitag 2019

Carfreitag 2019 – Burnouts, Powerslides en Launches bij het tankstation