in

Porsche 718 Spyder RS nader bekeken

Vorig jaar werd op de Nürburgring Nordschleife ineens een hardcore variant van de Boxster gespot, de 718 Spyder RS. Gisteren werd hij onthuld en Ollie Kew van Top Gear Magazine mocht de nieuwste RS van dichtbij bekijken.

Ooit was de toevoeging ‘RS’ exclusief voorbehouden aan de GT3 RS, maar dat is verleden tijd. Inmiddels is er een 911 GT2 RS, een Cayman GT4 RS en nu dus een 718 Spyder RS. Eén laatste, ultieme variant voordat de volgende Boxster volledig elektrisch wordt.

Porsche heeft zoveel mogelijk GT4 RS-componenten in zijn tweezits roadster gedumpt: de atmosferische 4.0 zescilinder boxermotor met 500 pk en 450 Nm koppel, de lagere maar iets minder stugge ophanging, de aerodynamische delen van de voorzijde en de remmen.

In tegenstelling tot de GT4 RS heeft de 718 Spyder RS geen enorme achterspoiler, maar een leuke ducktail op de kont. De downforce heeft de cabrio blijkbaar niet nodig en het scheelt weer gewicht. Daarover gesproken, de Porsche weegt rijklaar weegt 1.485 kg. Daarmee is hij 40 kg lichter dan de 718 Spyder en 5 kg lichter dan de 718 Cayman GT4 RS.

Deze winst is behaald door de gehele dakconstructie weg te laten. Er is gekozen voor een zeer lichte eenlaags softtop die handmatig gemonteerd moet worden. Lastig als het plots begint te regenen want de montage neemt ongeveer anderhalve minuut in beslag. Goed het weerbericht checken dus voordat je op pad gaat!

Tot slot nemen we nog even de prestaties van de 718 Spyder RS met je door. In 3,4 seconden gaat de Porsche van 0-100 km/h en in 10,9 seconden van 0-200 km/h. De PDK met korte bakverhouding zorgt voor een beschaafde topsnelheid van 308 km/h.

Video: Porsche 718 Spyder RS nader bekeken

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Vrachtwagen tikt auto om op A50

Vrachtwagen tikt auto om op A50

BMW Z4 GT3 buldert over Rechberg hillclimb

BMW Z4 GT3 buldert met 200 km/h over Rechberg hillclimb