in

Porsche 911 50th anniversary edition

De Porsche 911 viert op de autoshow van Frankfurt in september zijn vijftigjarig bestaan. Porsche laat dit moment niet ongemerkt voorbij gaan, met een Porsche 911 50th Anniversary Edition. Dit wordt een gelimiteerde editie op basis van de nieuwste 911 Carrera S, slechts 1963 stuks zullen er gebouwd worden, natuurlijk verwijzend naar het geboortejaar.

De 50th Anniversary Edition heeft een bredere carrosserie en een speciaal daarop afgestemd Porsche Active Suspension Management (PASM). Een sportuitlaatsysteem zorgt voor een voller geluid en de wielen zijn een verwijzing naar de fameuze ‘Fuchs’ wielen. De flat-six levert net als in de Carrera S een vermogen van precies 400 pk, goed voor een sprint van 0-100 km/h met manuele versnellingsbak in 4,5 seconden en een top van 300 km/h.

De jubileumeditie is in twee nieuwe kleuren te bestellen: geisergrijs metallic en grafietgrijs metallic. Unilak zwart is ook een optie. Achterop is er het ‘911 50’ logo met 3D-effect. Dat logo keert binnenin ook terug op de dorpels, de toerenteller en de hoofdsteunen. De versie met PDK is er vanaf 143.300 euro, de handgeschakelde versie is 1000 euro duurder.

Video: Porsche 911 50th anniversary edition

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Petrolicious - BMW E28 M5

Petrolicious – BMW E28 M5

De snelste Nissan GT-R is van AMS Performance

De snelste Nissan GT-R is van AMS Performance