in

Porsche 911 GT2 RS pakt ook baanrecord op Road America

Porsche heeft haar Noord-Amerikaanse tour voortgezet met een stop bij Road America. Iedereen die bekend is met dit circuit weet dat het 6,5 kilometer lange, 14 bochten tellende circuit bloedsnel is en daarop voelt de 911 GT2 RS zich helemaal thuis.

Volgens Porsche had David Donohue slechts 2:15,17 minuten nodig in een 911 GT2 RS voor een rondje Road America. Dat is snel genoeg om wederom een nieuw baanrecord aan het palmares van de auto toe te voegen. De gemiddelde snelheid van de Porsche bedroeg 172 km/h en Donohue reed het nieuwe baanrecord al in zijn tweede ronde. De weersomstandigheden waren gunstig voor een snelle run en de GT2 RS was uitgerust met Michelin Pilot Sport Cup 2 R-banden.

De Porsche 911 GT2 RS verbrak eerder ook al het baanrecord van Road Atlanta en heeft natuurlijk ook het baanrecord van Nordschleife in handen, hetzij met een beetje hulp van Manthey Racing. Bekijk hieronder hoe Donohue  de 700 pk sterke Porsche over dit ouderwetse circuit smijt.

Video: Porsche 911 GT2 RS Road America Lap

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video