in

Porsche 911 GT3 R opent Nürburgring-seizoen

Na een lange winter vol werkzaamheden om de veiligheid van de toeschouwers rondom de Nürburgring Nordschleife te verbeteren is de ‘Ring’ eindelijk weer geopend. Porsche trapte het Nürburgring-seizoen af met een shakedown van de 2016 Porsche 911 GT3 R.

Op enkele plekken is de Nordschleife opnieuw geasfalteerd, Flugplatz heeft een nieuwe laag gekregen en het punt waar auto’s soms los van de grond kwamen is iets afgevlakt. Ook bij ‘YouTube Corner’ Brünnchen zijn wat dingen aangepast, zo ligt er een nieuwe uitloopstrook die een stuk agressiever/hobbeliger is dan voorheen. Gelukkig hebben de wijzigingen van afgelopen winter nauwelijks invloed op het karakter van het circuit, ze zijn aangebracht om een herhaling van het dodelijk ongeluk van vorig jaar te voorkomen en daar kan ik wel begrip voor opbrengen.

Nu maar eens luisteren naar die zescilinder boxermotor van de 911 GT3 R!

Video: Porsche 911 GT3 R opent Nürburgring

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW M2 Topsnelheid

BMW M2 topsnelheid run op de Autobahn

Datsun 240Z

Jay Leno’s Garage – Sung Kang showt zijn Datsun 240Z