in

Porsche 911 RSR 3.6 Group 5 at HGP

Als liefhebber van klassieke raceauto’s was er genoeg te zien tijdens de Historic Grand Prix op Zandvoort, de hoogtepunten waren natuurlijk het FIA Masters Historic Formula One Championship en de Group C klasse maar de DRM Classic cup mocht er ook zijn.

De Deutsche Rennsport Meisterschaft (1972-1985) was het kampioenschap waarin de beste coureurs en de beste teams het tegen elkaar opnamen, de ‘gouden tijd van toerwagen racen’. De klasse was de voorganger van het huidige DTM en tot de kampioenen behoren bekende namen als Hans-Joachim Stuck, Hans Heyer, Rolf Stommelen, Klaus Ludwig en teams als Kremer Racing, Schnitzer Motorsport en Zakspeed Racing.

Sinds 2005 vindt er jaarlijks een DRM-Revival plaats voor Groep 2, Groep 4 en Groep 5-auto’s plus enkele BMW M1 Procars. Dat alles bij elkaar vormde dit jaar de DRM Klassik Pokal, met races op drie voormalige DRM-circuits waaronder Circuit Park Zandvoort. Tijdens de vrije training op vrijdag maakten wij een aantal opnames van deze kanonnen. Net toen het DRM-veld de baan op ging begon het te regenen maar geen van de klassiekers zocht de pits op om te wisselen naar regenbanden, wat een helden!

In onderstaande video zien jullie twee Porsche 911 RSR 3.6 Group 5’s, de paarse Porsche #504 is in handen van Dr. Edgar Althoff en de groene Porsche #501 is van Stefan Struwe.

Video: Porsche 911 RSR 3.6 Group 5 at HGP

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Het betere driftwerk op een parkeerplaats

Het betere driftwerk op een parkeerplaats

Amerikaanser dan dit wordt een Tug of War niet

Amerikaanser dan dit wordt een Tug of War niet