in

Porsche 911 Safari bijna gereed voor productie

Al sinds 2020 zien we Porsche een 992 testen die significant hoger op zijn poten staat dan de andere 911-modellen uit Stuttgart. Tijdens wintertesten in Scandinavië werd de ‘911 Safari’, zoals de auto kan gaan heten, gespot zonder camouflage.

Het prototype dat we in deze video zien rijden is op een aantal punten gewijzigd ten opzichte van een standaard 911 Carrera. Zo zien we dat de spatbordverbreders uitgevoerd zijn in mat zwart, net als bij de Taycan Cross Turismo. Daarnaast springt de achtervleugel direct in het oog, die is gemonteerd over gehele breedte van de motorkap en lijkt zelfs groter dan het exemplaar op de Turbo S. Er zijn ook subtiele wijzigingen aan de voor- en achterbumpers, sideskirts en skidplates om het rally-uiterlijk van de ‘911 Safari’ te accentueren.

Naar verwachting zal de nieuwe 911 offroader in de komende maanden officieel gepresenteerd worden. Het model zal zich bij de Carrera, Targa, GTS, Turbo, Turbo S en GT3 voegen in de 911-line-up.

Video: Porsche 911 Safari bijna gereed voor productie

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lamborghini Countach barnfind krijgt eerste wasbeurt in 20 jaar

Lamborghini Countach krijgt eerste wasbeurt in 20 jaar

formule 1 sidepods

Formule 1 2022 – De verschillen in sidepods