in

Porsche 911 Syberia RS van H&R

De twee Duitse bedrijven H&R en Burkhard Industries hebben samengewerkt aan een uniek project waarbij een Porsche 911 Coupé uit 1986 werd omgevormd tot een offroader.

Het project heet de Syberia RS en is overduidelijk geïnspireerd door diverse 911 Safari’s. Helaas zijn er niet veel details beschikbaar over deze build, behalve dat de Porsche een op maat gemaakte ophanging van H&R heeft.

Afgaande op de promovideo, kunnen we zien dat de Syberia RS grote off-road banden heeft op klassieke velgen, een aangepast uitlaatsysteem met twee centrale uitlaatpijpen en een dakdrager. Daarnaast is er een stalen voorbumper met sleepoog en lier, plus twee extra koplampen op de motorkap.

Binnenin de verbouwde Porsche zien we twee kuipstoelen, een rolkooi, een MOMO-racestuur en een grote hydraulische handrem. De cabine is verder afgewerkt met veel suede en leer. Wat ons betreft is het project geslaagd, maar als je een off road Porsche bouwt willen we hem natuurlijk wel off road in actie zien. Beetje jammer.

Video: Porsche 911 Syberia RS van H&R

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche 935 onder de loep

Doug DeMuro neemt een Porsche 935 onder de loep

Op de Rollenbank - Suzuki Ignis 1.5-16V Sport

Op de Rollenbank – Suzuki Ignis 1.5-16V Sport