in

Porsche 911 Turbo S doet indrukwekkende wheelie

We hebben vaker auto’s gezien die hun voorwielen optillen op de dragstrip, maar over het algemeen zijn dat speciaal gebouwde dragsters met brede drag radials. Niet een opgevoerde Porsche 911 Turbo S.

Deze 911 Turbo S is gebouwd door ByDesign Automotive en zij hebben het vermogen van de 3.8-liter twin-turbo boxermotor opgekrikt van 540 pk naar 1.250 pk. De inhoud van de zescilinder is vergroot tot 4.0-liter en andere aanpassingen zijn een nieuwe uitlaat, verbeterde turbo’s, meth-injectie, stevige aandrijfassen, nieuwe koppeling en een ECU tune.

Door dit extra vermogen lanceert de Porsche zichzelf in 1,7 seconden naar 96 kilometer per uur en wordt de kwart mijl in 8,7 seconden afgelegd. Dit maakt hem tot één van de snelste 991 Turbo’s ter wereld met volledig interieur.

Onderstaande run verliep iets minder snel, omdat de voorwielen bij de start ongeveer 60 cm omhoog kwamen. Ondanks deze heftige start wist de bestuurder toch nog een tijd van 9,27 seconden te noteren met een top van 260 km/h.

Video: Porsche 911 Turbo S doet indrukwekkende wheelie

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Singer 911 Review

Singer 911 Review in de canyons van Los Angeles

700 pk Golf Mk2 TFSi-R

De 700 pk VW Golf Mk2 die Hillclimb domineert