in

De Porsche 917K van Steve McQueen’s Le Mans wordt geveild

Gooding & Company heeft bekend gemaakt dat een 1970 Porsche 917K, welke werd gebruikt in Steve McQueen’s film Le Mans, onder de hamer gaat in Pebble Beach komende augustus.

Deze 917K werd voor het eerst gebruikt door Porsche tijdens de Le Mans testsessie van 1970, Brian Redman wist ermee de snelste tijd te klokken en legde hiermee de basis voor de Le Mans-overwinning. Na nog enkele andere testsessies werd de 917K verkocht aan Porsche fabriekscoureur Jo Siffert. De Zwitser verhuurde op zijn beurt de auto aan Steve McQueen om te gebruiken in de beroemde film over de 24 uren van Le Mans.

Nadat de opnames waren voltooid werd de Porsche teruggegeven aan Jo Siffert maar die kon er helaas niet lang van genieten, Siffert overleed in oktober van 1971 tijdens de World Championship Victory Race op Brands Hatch. De nabestaanden van Jo verkochten de auto aan een Fransman waarna de Porsche pas weer in 2001 opdook.

Sindsdien is chassis 917-024 uitvoerig gerestaureerd door de Zwitserse specialisten van Graber Sportgarage met zoveel mogelijk originele onderdelen. Gooding & Company verwachten een opbrengst van ergens tussen de $13 tot $16 miljoen.

Video: Porsche 917K van Steve McQueen’s Le Mans

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Coronel ramt brandweerauto

Tom Coronel ramt brandweerauto in Vila Real

7 dure auto's die uitgerust zijn met nep uitlaatpijpen

7 auto’s die uitgerust zijn met nep uitlaatpijpen