in

Porsche 918 Spyder neemt het op tegen Carrera GT

Als je de ontwikkeling van hypercars wilt zien dan is dit een mooi voorbeeld, de Porsche 918 Spyder neemt het in deze video op tegen zijn voorganger, de Carrera GT.

Als je een autoliefhebber vraagt wat de gaafste hypercar is van de 2000’s dan is de kans groot dat de Porsche Carrera GT genoemd wordt. De Carrera GT had een atmosferische 5,7-liter V10-motor met 612 pk en stond bekend als een listige auto, mede door het gebrek aan ESP. Een 0-100 tijd van 3,9 seconden en een top van 334 kilometer per uur was 10 jaar geleden ontzettend snel, maar zet hem naast de 918 Spyder en je ziet direct dat het tegenwoordig allemaal een stukje sneller gaat.

Dat is op zich ook niet verwonderlijk, de hybride 918 Spyder heeft vierwielaandrijving en 275 pk extra waardoor de sprint naar 100 kilometer per uur in slechts 2.5 seconden gaat. Toch zou het verschil niet zo groot moeten zijn als in onderstaande video, althans voor ons gevoel. Het lijkt alsof de Carrera GT niet helemaal lekker wegkomt en vervolgens niet door trekt. Wat denken jullie?

Via: Carscoops

Video: Porsche 918 Spyder tegen Carrera GT

Porsche 918 Spyder neemt het op tegen Carrera GT

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *