in

Porsche 962 C crasht op Spa-Francorchamps

Je moet het maar durven, met een miljoenen kostende historische raceauto naar het circuit gaan. Gelukkig zijn er mensen die het risico willen nemen, want we zien dit soort klassiekers liever in actie dan stilletjes in een museum. De Historische Grand Prix in Zandvoort is dan ook één van onze favoriete evenementen van het jaar.

Helaas horen ongelukken bij de sport en als een klassieker tegen de vangrail eindigt is dat net even wat pijnlijker om te zien dan wanneer het een nieuwe GT3-bolide overkomt. Daar zijn er nog tig van en rollen nieuwe onderdelen zo uit de fabriek. Maar een complete voorkant van een Porsche 962 C is wat lastiger te vinden.

Tijdens een track day op Spa-Francorchamps accelereerde deze Porsche 962 C uit de bus stop chicane het rechte stuk op. Het lijkt alsof er ineens een bak vermogen op de achterwielen komt, wellicht door het befaamde turbogat, waardoor de achterkant uitbreekt. Vanaf dat moment is de coureur passagier en klapt de Porsche vol in de bandenstapel.

Video: Porsche 962 C crasht op Spa-Francorchamps

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Schreeuwende T.50 V12 maakt debuut op Goodwood

Schreeuwende T.50 V12 maakt debuut op Goodwood

Porsche Cayman GT4 RS klokt rondje op de Nürburgring

Porsche Cayman GT4 RS klokt 7:09.3 rondje op de Nürburgring