in

Porsche 963 LMDh maakt debuut tijdens Goodwood FOS

Porsche onthulde vandaag haar nieuwe 963 LMDh prototype welke in 2023 zal strijden in het FIA World Endurance Championship en het IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

De 963 LMDh is de spirituele opvolger van de 962 en maakt gebruik van een standaard LMP2-chassis, gebouwd door Multimatic. Het beschikt over een 4,6-liter V8-motor met twee turboladers en hybride-componenten van Bosch, Williams Advanced Engineering en Xtrac, die voor alle LMDh-auto’s identiek zijn. Porsche vormt samen met Penske een fabrieksteam dat twee auto’s zal runnen in het WEC en IMSA. Net als 962 en 956 zal de 963 LMDh ook verkocht worden aan krantenteams. Iets wat bij de zeer complexe en prijzige 919 LMP1 Hybrid niet mogelijk was.

Alleen dit jaar heeft Porsche al bijna 8.000 testkilometer afgelegd met de nieuwe 963 LMDh, maar er is nog een lange weg te gaan voordat de raceauto zijn debuut maakt tijdens de 24 uur van Daytona in 2023, aldus vice president of Porsche Motorsport Thomas Laudenbach. Beelden van de onthulling en de eerste run op het Goodwood Festival of Speed, kun je hieronder bekijken.

Video: Porsche 963 LMDh maakt debuut tijdens Goodwood FOS

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Luidruchtige auto's op de bon geslingerd in Monaco

Luidruchtige auto’s op de bon geslingerd in Monaco

Dit is de allereerste Rolls Royce 6x6 Phantom

Dit is de allereerste Rolls Royce 6×6 Phantom