in

Porsche 991 GT2 RS Clubsport test op Monza

De Porsche 991 GT2 RS Clubsport, die eind 2018 werd onthuld, is een hardcore track toy die in een oplage van slechts 200 exemplaren wordt geproduceerd. Met de GT2 RS Clubsport kunnen eigenaren deelnemen aan Clubsport-evenementen, circuitdagen, en er kan mee worden geracet in de gloednieuwe “GT2” raceserie.

Zoals we eerder al konden zien is een GT2 RS Clubsport op sommige circuits zelfs sneller als een 911 GT3 Cup. De raceauto behoudt de motor van de straatversie, een 3,8-liter twin-turbo zescilinder boxermotor met 700 pk en 750 Nm koppel, maar de Clubsport is voorzien van nieuwe aerodynamische elementen, volledig instelbare ophanging en een gestript interieur met daarvoor in de plaats een veiligheidscel. Omdat het een circuitspeeltje voor de rijke hobbyracer betreft is de GT2 RS Clubsport uitgerust met diverse hulpsystemen.

Hieronder zien we de Porsche 991 GT2 RS Clubsport in actie tijdens enkele tests rond Monza. Die achtervleugel is van formaat picknicktafel!

Video: Porsche 991 GT2 RS Clubsport test op Monza

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ford Mustang crasht op een lege parkeerplaats

Natuurlijk crasht een Ford Mustang op een lege parkeerplaats

Peugeot-bestuurster ziet wielrenner over het hoofd

Peugeot-bestuurster ziet wielrenner over het hoofd