in

Porsche 992.2 Turbo hard aan het werk op de Nürburgring

Nu praktisch alle 911-modellen van de 992 generatie zijn geproduceerd, gaat Porsche verder met de facelift. De 992.2 bevindt zich nog in een vroeg ontwikkelingsstadium, maar diverse modellen zijn al gespot tijdens testwerkzaamheden op de Nürburgring Nordschleife.

In deze video zien we de 992.2 Turbo aan het werk, weliswaar nog met de huidige voorbumper maar met een licht gewijzigde achterkant. De kleine designaanpassingen duiden erop dat Porsche bij de 992.2 vooral investeert in mechanische veranderingen, zoals een mild-hybride systeem.

Het elektrische systeem zou eventuele gaten in de toch al brute vermogensafgifte van de 992 Turbo moeten opvullen. Daardaar zou het vermogen van 580 pk in de 911 Turbo en 650 pk in de 911 Turbo S met tientallen pk’s kunnen toenemen. Niet dat de Porsche het nodig heeft, want het is nu ook al een bloedsnelle machine.

De tetsrijders achter het stuur van deze prototypes hielden zich niet in. Ze zijn serieus aan het trappen en smijten de Porsche door de bocht om de limiet van de auto op te zoeken en de rijeigenschappen te verfijnen.

Video: Porsche 992.2 Turbo hard aan het werk op de ‘Ring

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Porsche 992.2 Turbo hard aan het werk op de Nürburgring